€ 79,-
excl. BTW

Maak in 10 minuten jouw Nulurencontract

  • Volledig op maat
  • Gemaakt door top specialisten
  • Beschikbaar als Word en PDF-bestand

We staan voor je klaar

Liever even contact met een echt mens voordat je een overeenkomst tekent? Onze helpdesk staat gedurende kantooruren voor je klaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wat is een nulurencontract?

Een nulurencontract is een overeenkomst waarmee een werkgever een werknemer op oproepbasis in dienst neemt. De werknemer zal onder de leiding van de werkgever persoonlijk werk verrichten en de werkgever zal hem hiervoor belonen.

In een nulurencontract bepaal je onder meer de hoogte van het salaris, de duur van het contract en de normale werktijden.

Wat is er belangrijk als je een arbeidsovereenkomst aangaat?

(On)bepaalde tijd

In een nulurencontract bepaal je of je iemand voor onbepaalde tijd of voor een vooraf afgesproken tijd in dienst neemt. Een contract voor bepaalde tijd kan in principe niet tussentijds opgezegd worden.

Salaris

Je moet als werkgever loonheffingen inhouden op het salaris van je personeel. In het contract bepaal je het brutosalaris van de werknemer, dus het salaris voor belastingen.

CAO

Het kan zijn dat er voor jouw bedrijf een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) geldt. Hier kunnen afspraken in staan waar je niet van kunt afwijken in jouw arbeidsovereenkomst. Hugo houdt hier bij het maken van jouw arbeidsovereenkomst rekening mee.

Vakantie

Iedereen heeft per jaar recht op ten minste vier keer het gemiddelde aantal gewerkte uren per week aan vakantie. Bij een nulurencontract betaal je deze vakantie vaak direct uit met het maandelijkse salaris.

Vakantiegeld

Iedereen heeft een keer per jaar recht op een vakantietoeslag van 8% van zijn brutosalaris. Bij een nulurencontract betaal je het vakantiegeld vaak direct uit met het maandelijkse salaris.

Ziekte

Als een werknemer geen werk kan verrichten omdat hij ziek is, heeft hij toch recht op salaris. Je bent als werkgever verplicht om gedurende 104 weken ten minste 70% van het salaris door te betalen.

Wie gingen je voor?

Ik was voordat ik mijn eerste document maakte sceptisch, maar VraagHugo is echt een 'game changer'. Ik heb meteen het abonnement genomen.
Arnoud Haverlag
Co-founder van startup studio Backspace
Testimonial arnoud
Ook voor startende ondernemers een uitkomst. Met een paar klikken heb je een kant-en-klaar juridisch document. Snel, eenvoudig en voor een zeer acceptabel bedrag.
Lennard Hoogenraad
Founder VD8 ventures
Testimonial lennard
VraagHugo bespaart ons bedrijf veel onnodige kosten en tijd. Bovendien is alles juridisch gecheckt en op maat. Ideaal!

Danijel Dercksen
Co-owner Qontent Matters
Testimonial danijel

Klaar om je nulurencontract op te stellen?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.