Maak in 10 minuten jouw arbeids­overeenkomst

Kies uit:

  • Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd
  • Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd
  • Nulurencontract
  • Min-maxcontract

We staan voor je klaar

Liever even contact met een echt mens voordat je een overeenkomst tekent? Onze helpdesk staat gedurende kantooruren voor je klaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Nieuwe medewerker? Kies precies het goede contract

Met de arbeidscontractenmaker van VraagHugo maak je zelf precies het arbeidscontract dat aansluit bij wat je zoekt. Elk contracttype heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hugo helpt je met kiezen.

Dit regel je met een arbeidsovereenkomst

(On)bepaalde tijd

In de arbeidsovereenkomst bepaal je of je iemand voor onbepaalde tijd of voor een vooraf afgesproken tijd in dienst neemt. Een contract voor bepaalde tijd kan in principe niet tussentijds opgezegd worden.

Salaris

Je moet als werkgever loonheffingen inhouden op het salaris van je personeel. In het contract bepaal je het brutosalaris van de werknemer, dus het salaris voor belastingen.

CAO

Het kan zijn dat er voor jouw bedrijf een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) geldt. Hier kunnen afspraken in staan waar je niet van kunt afwijken in jouw arbeidsovereenkomst. Hugo houdt hier bij het maken van jouw arbeidsovereenkomst rekening mee.

Vakantie

Iedereen heeft per jaar recht op ten minste vier keer het gemiddelde aantal gewerkte uren per week aan vakantie. Een fulltimer heeft dus recht op ten minste 20 vakantiedagen. Meer mag natuurlijk ook.

Vakantiegeld

Iedereen heeft een keer per jaar recht op een vakantietoeslag van 8% van zijn brutosalaris. Meestal wordt dat in mei met het salaris uitbetaald. Voor oproepkrachten is het gebruikelijk dat dit tegelijk met het uurloon wordt uitbetaald.

Ziekte

Als een werknemer geen werk kan verrichten omdat hij ziek is, heeft hij toch recht op salaris. Je bent als werkgever verplicht om gedurende 104 weken ten minste 70% van het salaris door te betalen. Meer mag natuurlijk ook.

Wie gingen je voor?

VraagHugo bespaart ons bedrijf veel onnodige kosten en tijd. Bovendien is alles juridisch gecheckt en op maat. Ideaal!

Danijel Dercksen
Co-owner Qontent Matters
VraagHugo: verrassend eenvoudig, voordelig en to-the-point. Ik had niet verwacht dat kwalitatief juridisch advies zo toegankelijk kon zijn.
Patrick Roozeman
Algemeen Directeur MultiTankCard
Via een bekende kwam ik bij Hugo Service terecht om de AVG te regelen. Na een superfijne intake werd alles besproken wat nodig was. Binnen 1 dag ontving ik een overzicht met alles wat er moest gebeuren, in een fijne presentatievorm. Daarna ontving ik heel snel alle benodigde documenten en een checklist. Beter kan niet!
Joost Nijensteen
Anycall

Klaar om je arbeidsovereenkomst op te stellen?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.