Opdracht­overeenkomst

Maak hier in 5 minuten jouw opdrachtovereenkomst die voldoet aan de eisen van de belastingdienst.

Check icon white@2x

Volledig op maat

Check icon white@2x

Gemaakt door topspecialisten

Check icon white@2x

Altijd up-to-date

Van VAR naar DBA. Wat moet ik regelen?

1 januari 2018 eindigt de DGA overgangsperiode. Wat nu? De VAR-verklaring heeft plaats gemaakt voor (opdracht)overeenkomsten en vanaf 1 januari gaat de Belastingdienst beginnen met het handhaven van deze wet. Heb jij een opdrachtovereenkomst nodig die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst? Wij helpen je graag verder met het opstellen daarvan. Daarnaast regel je met VraagHugo snel en makkelijk de overige randvoorwaarden die in een opdrachtovereenkomst horen te staan. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de vergoeding, vertrouwelijke informatie of intellectuele eigendomsrechten die gedurende de opdracht ontstaan.

Nu starten

Zelf je opdrachtovereenkomst op maat maken

Via vraag en antwoord maak je in een kwestie van minuten jouw documenten op maat.

Bekijk in één minuut hoe het werkt

Opdrachtovereenkomst@2x

Wie gingen je voor?

Waar moet je op letten?

De opdracht

In de opdracht spreek je af wat voor werk de opdrachtnemer precies gaat verrichten. Je kunt ook afspreken dat de opdracht op een bepaalde datum afgerond moet zijn.

Vergoeding

Je maakt in de opdrachtovereenkomst afspraken over de hoogte van de vergoeding die de opdrachtnemer krijgt. Het bedrag kan ineens voor de totale opdracht, of per uur betaald worden.

Geen arbeidsrelatie

Met een opdrachtovereenkomst sluit je uit dat er een arbeidsrelatie ontstaat. Hiermee voorkom je onder andere dat de opdrachtgever loonheffingen moet betalen.

Tussentijdse beëindiging

Een opdrachtgever mag een opdracht altijd voortijdig beëindigen, tenzij partijen daarover in de overeenkomst andere afspraken maken.

Aansprakelijkheid

In de opdrachtovereenkomst kun je afspraken maken over de aansprakelijkheid wanneer er schade ontstaat bij de uitvoering van de opdracht.

Overige bepalingen

Je kunt afspraken maken over vertrouwelijkheid. Je kunt ook met elkaar afspreken dat de eventuele intellectuele eigendomsrechten die bij de opdracht ontstaan, in handen van de opdrachtgever komen of bij jezelf blijven.


Klaar om je opdrachtovereenkomst op te stellen?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.

€ 79

excl. BTW