Maak in 5 minuten jouw converteerbare lening­overeenkomst

  • Volledig op maat
  • Gemaakt door topspecialisten
  • Beschikbaar als Word en PDF-bestand

We staan voor je klaar

Liever even contact met een echt mens voordat je een overeenkomst tekent? Onze helpdesk staat gedurende kantooruren voor je klaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wat is een converteerbare leningsovereenkomst?

Een converteerbare lening is een lening die op een gegeven moment omgezet wordt in aandelen. Omdat het bij een startup altijd moeilijk is om een realistische waardering te geven van het bedrijf, kom je overeen dat de waardering op een later moment plaats zal vinden, bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe investeerder toetreedt.

Dit regel je allemaal met een converteerbare lening­overeenkomst

Hoogte van de lening

In de converteerbareleningsovereenkomst spreek je natuurlijk af welk bedrag er geleend gaat worden.

Conversie

Je maakt daarnaast afspraken over het moment dat de lening converteert naar aandelen en de waardering van het bedrijf. De investeerder krijgt vaak een korting op de aandelenprijs ten opzichte van een nieuwe, latere investeerder.

Rente

Ook over een converteerbare lening kan rente betaald worden. Die rente kan wel, of niet meegenomen worden bij de conversie. Geen idee hoe dat in zijn werk gaat? Hugo legt het je in een paar simpele stappen uit.

Wie gingen je voor?

Ik was voordat ik mijn eerste document maakte sceptisch, maar VraagHugo is echt een 'game changer'. Ik heb meteen het abonnement genomen.
Arnoud Haverlag
Co-founder van startup studio Backspace
Ook voor startende ondernemers een uitkomst. Met een paar klikken heb je een kant-en-klaar juridisch document. Snel, eenvoudig en voor een zeer acceptabel bedrag.
Lennard Hoogenraad
Founder VD8 ventures
Via een bekende kwam ik bij Hugo Service terecht om de AVG te regelen. Na een superfijne intake werd alles besproken wat nodig was. Binnen 1 dag ontving ik een overzicht met alles wat er moest gebeuren, in een fijne presentatievorm. Daarna ontving ik heel snel alle benodigde documenten en een checklist. Beter kan niet!
Joost Nijensteen
Anycall

Klaar om je converteerbare lening­overeenkomst te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.