Maak in 5 minuten jouw Bonusregeling

  • Volledig op maat in het Nederlands en in het Engels
  • Gemaakt door topspecialisten
  • Beschikbaar als Word en PDF-bestand

Dit document kost € 39 of 19 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een Bonusregeling?

Als werkgever spreek je altijd een vaste beloning af met je werknemer. Het is mogelijk om hier bovenop nog een variabele beloning af te spreken, die afhangt van een aantal factoren en daardoor de werknemer extra kan motiveren tijdens het werk. In een Bonusregeling maak je afspraken met je werknemers over hoe deze variabele beloning wordt bepaald en wat de (maximale) hoogte ervan is. 

Heb ik een Bonusregeling nodig? 

Een Bonusregeling is nodig wanneer je van plan bent naast een vaste beloning ook een variabele beloning te geven aan je werknemers. Per werknemer kan je vervolgens beslissen om naar deze regeling te verwijzen in de arbeidsovereenkomst of niet, waardoor je eenvoudig per werknemer bepaalt of zij in aanmerking komen voor een eventuele variabele beloning. Voor zowel jezelf als de werknemer is dan meteen duidelijk of en onder welke voorwaarden precies een variabele beloning uitgekeerd zal worden.

Wat regel ik met een Bonusregeling? 

Met de Bonusregeling regel je onder welke voorwaarden er een variabele beloning wordt uitgekeerd. Zo kun je in de regeling een minimum EBIT (Earnings Before Interest and Tax oftewel winst voor rente en belasting) opnemen dat behaald moet worden door je bedrijf, voordat een variabele beloning betaald gaat worden. Op deze manier voorkom je dat je een variabele beloning moet uitkeren wanneer de winst van je onderneming lager dan verwacht uitkomt. Ook regel je op welke wijze de hoogte van de beloning wordt bepaald. Hier lees je hieronder meer over. 

Hoe wordt bepaald hoe hoog de variabele beloning is?

In de regeling stel je vast hoe de hoogte van de variabele beloning wordt vastgesteld. De bonusregeling van VraagHugo biedt een systeem waarmee je als werkgever gemakkelijk bepaalt hoeveel een bepaalde werknemer bovenop zijn vaste loon behoort te krijgen. Een werknemer kan vanwege het behalen van een vooraf vastgestelde omzettarget in aanmerking komen voor een bonus op drie gronden. 

Grond 1: Team omzettarget. De werkgever bepaalt een team omzettarget. Als deze omzet door het team wordt behaald, komen de werknemers in aanmerking voor een bonus.

Grond 2: Collectieve omzettarget. De werkgever bepaalt een gezamenlijk omzettarget. Als deze omzet wordt behaald, komen de werknemers in aanmerking voor een bonus.

Grond 3: Individueel omzettarget. De werkgever stelt een individueel omzettarget vast voor een bepaalde werknemer. Als de werknemer een omzet genereert die aan het target voldoet, komt hij of zij in aanmerking voor een bonus (als dit in de arbeidsovereenkomst overeen is gekomen). Hoe meer omzet de individuele werknemer heeft gegenereerd, hoe hoger de bonus die hij krijgt.

Je Bonusregeling nog meer op maat maken

De bonusregeling van VraagHugo is gemaakt op basis van best practices, volledig juridisch kloppend en klaar om in gebruik te nemen. Wil je de Bonusregeling van VraagHugo toch nog meer op maat laten maken voor jouw bedrijf? Onze content-partner Van Hall Advocaten is hierin gespecialiseerd en doet je graag een vrijblijvend voorstel. 

Wie gingen je voor?

Ook voor startende ondernemers een uitkomst. Met een paar klikken heb je een kant-en-klaar juridisch document. Snel, eenvoudig en voor een zeer acceptabel bedrag.
Lennard Hoogenraad
Founder VD8 ventures
VraagHugo: verrassend eenvoudig, voordelig en to-the-point. Ik had niet verwacht dat kwalitatief juridisch advies zo toegankelijk kon zijn.
Patrick Roozeman
Algemeen Directeur MultiTankCard
Via een bekende kwam ik bij Hugo Service terecht om de AVG te regelen. Na een superfijne intake werd alles besproken wat nodig was. Binnen 1 dag ontving ik een overzicht met alles wat er moest gebeuren, in een fijne presentatievorm. Daarna ontving ik heel snel alle benodigde documenten en een checklist. Beter kan niet!
Joost Nijensteen
Anycall

Klaar om je Bonusregeling te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.