Maak in 5 minuten jouw Leaseregeling bedrijfsauto's

  • Volledig op maat in het Nederlands en in het Engels
  • Gemaakt door topspecialisten
  • Beschikbaar als Word en PDF-bestand

Dit document kost € 39 of 19 credits.
Bespaar met een abonnement.

Bedrijfsauto leaseregeling

In de Bedrijfsauto leaseregeling worden afspraken vastgelegd tussen de werkgever en de werknemer betreffende de lease van een auto. In de regeling wordt onder meer vastgesteld wie in aanmerking komt voor een leaseauto. Maar de regeling bevat ook belangrijke bepalingen over bijvoorbeeld brandstofkeuze, eigen risico en overschrijding van de het leasenormbedrag. 

Heb ik een leaseregeling nodig? 

Wanneer een bedrijf overgaat op leasing van bedrijfsauto's is een leaseregeling een must. Zonder een dergelijke regeling ontstaat veel onduidelijkheid over de inhoud en regels die aan een leasecontract zijn verbonden. 

Voordelen van een leaseregeling

Werknemers weten waar zij aan toe zijn omtrent de regels rondom lease. De vastgelegde bepalingen zorgen ervoor dat conflicten over de inhoud van leasecontracten worden beperkt. 

Wat regel je met een leaseregeling?

Je regelt onder andere de volgende zaken met de leaseregeling van VraagHugo:
  • Welke werknemer een leaseauto kan aanvragen en op welke wijze de aanvraag geschiedt 
  • De leaseregeling bevat bepalingen die aangeven wanneer een werknemer in aanmerking komt voor een bepaalde leaseauto. Dit gebeurt aan de hand van een schalensysteem. Ook wordt bijvoorbeeld in de regeling opgenomen wat de hoogte van de eigen bijdrage van de werknemer is. 
  • Vaststelling van regels omtrent het gebruik van de bedrijfsauto
  • In de leaseregeling wordt vastgesteld wat de regels en eventuele beperkingen aan het gebruik van de leaseauto zijn. Hieronder valt bijvoorbeeld wie in de auto mag rijden, wie aansprakelijk is en voor wiens rekening een bekeuring komt.  
  • Hoe een toekenning van een leaseauto eindigt 
  • In de leaseregeling worden alle mogelijkheden tot beëindiging van het ter beschikking stellen van de auto. Ook het recht van koop wordt behandeld in de regeling.
 Wie gingen je voor?

VraagHugo is echt een 'game changer'. Ik heb meteen het abonnement genomen.
Arnoud Haverlag
Co-founder van startup studio Backspace
VraagHugo bespaart ons bedrijf veel onnodige kosten en tijd. Bovendien is alles juridisch gecheckt en op maat. Ideaal!

Danijel Dercksen
Co-owner Qontent Matters
Via een bekende kwam ik bij Hugo Service terecht om de AVG te regelen. Na een superfijne intake werd alles besproken wat nodig was. Binnen 1 dag ontving ik een overzicht met alles wat er moest gebeuren, in een fijne presentatievorm. Daarna ontving ik heel snel alle benodigde documenten en een checklist. Beter kan niet!
Joost Nijensteen
Anycall

Klaar om je Leaseregeling bedrijfsauto's te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.