Maak in 5 minuten jouw rekening-courant­overeenkomst

  • Volledig op maat in het Nederlands en in het Engels
  • Gemaakt door topspecialisten
  • Beschikbaar als Word en PDF-bestand

Dit document kost € 19 of 9 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een rekening-courantovereenkomst?

Ook als je geld van je eigen bedrijf leent, of als als je bedrijfsonderdelen onderling geld van elkaar lenen, is het belangrijk om dit goed vast te leggen. Dit doe je met een rekening-courantovereenkomst. De Belastingdienst accepteert dit alleen, wanneer de afspraken ‘zakelijk’ blijven. ‘Zakelijk’ betekent dat jouw bedrijf deze lening ook aan een ander zou kunnen geven op deze voorwaarden.


Dit regel je allemaal met een rekening-courant­overeenkomst

Rente

De Belastingdienst kan controleren of de rekening-courant zakelijk is. Een belangrijke factor hierbij is de vraag of er marktconforme rente betaald wordt. We nemen deze dus op in de overeenkomst.

Maximum bedrag

Je kunt niet onbeperkt geld lenen. We nemen daarom in de rekening-courantovereenkomst een realistisch maximumbedrag op.

Zekerheid

Als je geld leent van een bank, zal de bank een vorm van zekerheid eisen (bijvoorbeeld een hypotheek). We laten ditzelfde zakelijke element terugkomen in de rekening- courantovereenkomst met je eigen bedrijf.

Wie gingen je voor?

Ook voor startende ondernemers een uitkomst. Met een paar klikken heb je een kant-en-klaar juridisch document. Snel, eenvoudig en voor een zeer acceptabel bedrag.
Lennard Hoogenraad
Founder VD8 ventures
VraagHugo: verrassend eenvoudig, voordelig en to-the-point. Ik had niet verwacht dat kwalitatief juridisch advies zo toegankelijk kon zijn.
Patrick Roozeman
Algemeen Directeur MultiTankCard
Via een bekende kwam ik bij Hugo Service terecht om de AVG te regelen. Na een superfijne intake werd alles besproken wat nodig was. Binnen 1 dag ontving ik een overzicht met alles wat er moest gebeuren, in een fijne presentatievorm. Daarna ontving ik heel snel alle benodigde documenten en een checklist. Beter kan niet!
Joost Nijensteen
Anycall

Klaar om je rekening-courant­overeenkomst te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.