Maak in 5 minuten jouw Akte van overdracht auteursrecht

  • Volledig op maat
  • Gemaakt door topspecialisten
  • Beschikbaar als Word en PDF-bestand

Wat is een akte van overdracht?

Met deze akte van overdracht kun je auteursrechten overdragen aan iemand anders. Denk bijvoorbeeld aan de auteursrechten op een boek of softwareprogramma.

Wie de auteursrechten op een werk heeft, heeft het exclusieve recht om het werk te verveelvoudigen en openbaar te maken. In de akte van overdracht bepaal je of, en zo ja welke vergoeding er betaald moet worden en bepaal je op welk werk je de auteursrechten wil overdragen.

We staan voor je klaar

Liever even contact met een echt mens voordat je een overeenkomst tekent? Onze helpdesk staat gedurende kantooruren voor je klaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wat is er belangrijk als je een akte van overdracht aangaat?

Vergoeding

In de akte van overdracht bepaal je of er een vergoeding betaald moet worden voor de overdracht. Let op: wanneer je auteursrechten overdraagt binnen verschillende onderdelen van je bedrijf, moet je daar een marktconforme vergoeding voor betalen.

Persoonlijkheidsrechten

De maker van een werk heeft de persoonlijkheidsrechten op dat werk. Dat betekent dat hij onder meer recht heeft op naamsvermelding en zich kan verzetten tegen verminking van het werk. In de akte van overdracht bepaal je of er afstand van deze rechten gedaan wordt.

Vervreemder of verkrijger?

Wanneer je de auteursrechten van iemand anders krijgt, dan wil je de garantie dat die persoon ook inderdaad de auteursrechten heeft en dat hij deze vrij en onbezwaard kan overdragen.

Wie gingen je voor?

VraagHugo bespaart ons bedrijf veel onnodige kosten en tijd. Bovendien is alles juridisch gecheckt en op maat. Ideaal!

Danijel Dercksen
Co-owner Qontent Matters
VraagHugo: verrassend eenvoudig, voordelig en to-the-point. Ik had niet verwacht dat kwalitatief juridisch advies zo toegankelijk kon zijn.
Patrick Roozeman
Algemeen Directeur MultiTankCard
Via een bekende kwam ik bij Hugo Service terecht om de AVG te regelen. Na een superfijne intake werd alles besproken wat nodig was. Binnen 1 dag ontving ik een overzicht met alles wat er moest gebeuren, in een fijne presentatievorm. Daarna ontving ik heel snel alle benodigde documenten en een checklist. Beter kan niet!
Joost Nijensteen
Anycall

Klaar om je akte van overdracht op te stellen?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.