Maak in 15 minuten jouw participatie­overeenkomst

  • Volledig op maat
  • Gemaakt door topspecialisten
  • Beschikbaar als Word en PDF-bestand

Dit document kost € 79 of 60 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een participatie­overeenkomst?

In een participatieovereenkomst staan de afspraken over een investering in de BV tussen de aandeelhouders in die BV en de investeerder. In het contract leg je de afspraken over de hoogte van de investering en het aandelenbelang dat de investeerder in ruil daarvoor krijgt vast.

Je maakt ook afspraken over wie het bestuur van de BV vormt, en welke beslissingen alleen door de aandeelhouders genomen kunnen worden.

We staan voor je klaar

Kom je er even niet uit? Onze helpdesk staat gedurende kantooruren voor je klaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Dit regel je allemaal met een participatie­overeenkomst

Investering

Een van de belangrijkste onderdelen van de participatieovereenkomst is de hoogte van het bedrag dat de investeerder in de vennootschap zal investeren.

Aandelenbelang

In ruil voor zijn investering, krijgt een investeerder aandelen. Hoeveel, dat bepaal je in deze overeenkomst. Met zijn aandelen krijgt een investeerder recht op winst en stemrecht in de vergadering van aandeelhouders.

Management

In de participatieovereenkomst neem je op wie het dagelijkse management van het bedrijf zal uitvoeren. Ook bepaal je voor welke besluiten het management eerst goedkeuring van de aandeelhouders nodig heeft.

Besluitvorming in de AVA

In de aandeelhoudersvergadering (AVA) worden besluiten democratisch genomen. Sommige besluiten zijn echter zo belangrijk, dat er een grote meerderheid nodig is. In het contract bepaal je voor welke besluiten dit nodig is.

Aandeelhoudersbescherming

Dit zijn bepalingen waarmee je de belangen van bepaalde aandeelhouders specifiek kunt beschermen. Geen idee wat dit voor regelingen zijn? Geen zorgen, Hugo legt ze aan je uit zodat je zelf kunt bepalen of je ze wilt gebruiken.

Wie gingen je voor?

Ook voor startende ondernemers een uitkomst. Met een paar klikken heb je een kant-en-klaar juridisch document. Snel, eenvoudig en voor een zeer acceptabel bedrag.
Lennard Hoogenraad
Founder VD8 ventures
VraagHugo: verrassend eenvoudig, voordelig en to-the-point. Ik had niet verwacht dat kwalitatief juridisch advies zo toegankelijk kon zijn.
Patrick Roozeman
Algemeen Directeur MultiTankCard
Via een bekende kwam ik bij Hugo Service terecht om de AVG te regelen. Na een superfijne intake werd alles besproken wat nodig was. Binnen 1 dag ontving ik een overzicht met alles wat er moest gebeuren, in een fijne presentatievorm. Daarna ontving ik heel snel alle benodigde documenten en een checklist. Beter kan niet!
Joost Nijensteen
Anycall

Klaar om je participatie­overeenkomst te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.