€ 79,-
excl. BTW

Maak in 5 minuten jouw rekening-courant­overeenkomst

  • Volledig op maat
  • Gemaakt door top specialisten
  • Beschikbaar als Word en PDF-bestand

We staan voor je klaar

Liever even contact met een echt mens voordat je een overeenkomst tekent? Onze helpdesk staat gedurende kantooruren voor je klaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wat is een rekening-courantovereenkomst?

Ook als je geld van je eigen bedrijf leent, is het belangrijk om dit goed vast te leggen. Dit doe je met een rekening-courantovereenkomst. De Belastingdienst accepteert dit alleen, wanneer de afspraken ‘zakelijk’ blijven. ‘Zakelijk’ betekent dat jouw bedrijf deze lening ook aan een ander zou kunnen geven op deze voorwaarden.

Deze belangrijke zaken regel je met een rekening-courant­overeenkomst

Rente

De Belastingdienst kan controleren of de rekening-courant zakelijk is. Een belangrijke factor hierbij is de vraag of er marktconforme rente betaald wordt. We nemen deze dus op in de overeenkomst.

Maximum bedrag

Je kunt niet onbeperkt geld lenen van je bedrijf. We nemen daarom in de rekening-courantovereenkomst een realistisch maximumbedrag op.

Zekerheid

Als je geld leent van een bank, zal de bank een vorm van zekerheid eisen (bijvoorbeeld een hypotheek). We laten ditzelfde zakelijke element terugkomen in de rekening- courantovereenkomst met je eigen bedrijf.

Wie gingen je voor?

Ook voor startende ondernemers een uitkomst. Met een paar klikken heb je een kant-en-klaar juridisch document. Snel, eenvoudig en voor een zeer acceptabel bedrag.
Lennard Hoogenraad
Founder VD8 ventures
Testimonial lennard
VraagHugo bespaart ons bedrijf veel onnodige kosten en tijd. Bovendien is alles juridisch gecheckt en op maat. Ideaal!

Danijel Dercksen
Co-owner Qontent Matters
Testimonial danijel
VraagHugo: verrassend eenvoudig, voordelig en to-the-point. Ik had niet verwacht dat kwalitatief juridisch advies zo toegankelijk kon zijn.
Patrick Roozeman
Algemeen Directeur MultiTankCard
Testimonial patrick

Klaar om je rekening-courant­overeenkomst te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.