Maak in 15 minuten jouw Term sheet

  • Volledig op maat
  • Gemaakt door topspecialisten
  • Beschikbaar als Word en PDF-bestand

Wat is een term sheet?

Voordat je de afspraken over een investering in beton giet, stel je eerst een term sheet op. Een term sheet bevat op hoofdlijnen de gemaakte afspraken over de hoogte van de investering, het te verkrijgen aandelenbelang en de inspraak die de investeerder krijgt.

We staan voor je klaar

Liever even contact met een echt mens voordat je een overeenkomst tekent? Onze helpdesk staat gedurende kantooruren voor je klaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wat is er belangrijk bij een
term sheet?

Weinig bindende afspraken

In een term sheet maak je eigenlijk geen bindende afspraken, maar schets je de uiteindelijke afspraken op hoofdlijnen. Wel bindend is de afspraak om gedurende een bepaalde periode niet met andere partijen te onderhandelen over een investering.

De investering

In de term sheet neem je het bedrag van de investering op en wat de investeerder in ruil daarvoor krijgt. Bijvoorbeeld: in ruil voor een investering van € 50.000 krijgt de investeerder 10% van de aandelen.

Aandeelhoudersbescherming

Er zijn bepalingen waarmee je de belangen van bepaalde aandeelhouders specifiek kunt beschermen. Denk aan een voorkeursrecht bij uitgifte van aandelen, een drag along-regeling of een tag along-regeling. Geen idee wat dit voor regelingen zijn? Geen zorgen, Hugo legt het aan je uit zodat je zelf kunt bepalen of je ze wilt gebruiken.

Wie gingen je voor?

VraagHugo is echt een 'game changer'. Ik heb meteen het abonnement genomen.
Arnoud Haverlag
Co-founder van startup studio Backspace
Ook voor startende ondernemers een uitkomst. Met een paar klikken heb je een kant-en-klaar juridisch document. Snel, eenvoudig en voor een zeer acceptabel bedrag.
Lennard Hoogenraad
Founder VD8 ventures
Via een bekende kwam ik bij Hugo Service terecht om de AVG te regelen. Na een superfijne intake werd alles besproken wat nodig was. Binnen 1 dag ontving ik een overzicht met alles wat er moest gebeuren, in een fijne presentatievorm. Daarna ontving ik heel snel alle benodigde documenten en een checklist. Beter kan niet!
Joost Nijensteen
Anycall

Klaar om je term sheet op te stellen?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.