Maak in 15 minuten jouw vast­stellings­overeenkomst

  • Volledig op maat
  • Gemaakt door topspecialisten
  • Beschikbaar als Word en PDF-bestand

Dit document kost € 79 of 60 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

In een vaststellingsovereenkomst leg je afspraken vast met een werknemer om met wederzijdse goedkeuring het dienstverband te beëindigen.

Met een vaststellingsovereenkomst of VSO regel je samen met je werknemer de voorwaarden, zodat je niet naar de rechter hoeft. De werknemer behoudt het recht op een WW-uitkering.

We staan voor je klaar

Kom je er even niet uit? Onze helpdesk staat gedurende kantooruren voor je klaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Welke stappen moet ik doorlopen bij een Vaststellingsovereenkomst?

Stap 1: Voorbereiding

Loop door de vragen van de vaststellingsovereenkomst-module van VraagHugo om tot een voorstel te komen. Sla het voorstel als concept op in Mijn Hugo, maar deel hem nog niet met je werknemer.

Stap 2: Gesprek met de werknemer

Plan een gesprek met de werknemer en meld daarin dat je de arbeidsrelatie wilt beëindigen. Vermeld duidelijk de reden, bijvoorbeeld dat de werknemer boventallig is, en doe een voorstel voor beëindiging. Je kunt in het voorstel rekening houden met de opzegtermijn, zodat de werknemer geen WW-gat heeft. Ook kun je een ontslagvergoeding aanbieden.

Stap 3: Onderhandel

In de meeste gevallen ontstaat er een onderhandeling over de voorwaarden voor beëindiging. Blijf met de werknemer in gesprek tot jullie tot overeenstemming zijn gekomen. Kom je er niet met elkaar uit, dan zal de rechter de ‘kantonrechtersformule’ toepassen.

Stap 4: Rond af en onderteken

Ga naar Mijn Hugo, klik op Vaststellingsovereenkomst: afronden, en loop de vragen nogmaals door. Als je de wijzigingen hebt doorgevoerd, download je het document. Onderteken en laat de werknemer ondertekenen.

De meest gestelde vragen over een vast­stellings­overeenkomst

Wat is de kantonrechtersformule?

Bij ontslag van een werknemer bepaalt de kantonrechtersformule de hoogte van de ontslagvergoeding: vaak hog... lees meer

Vaststellingsovereenkomst faq?

Arbeidsovereenkomst beëindigen met wederzijds goedvinden? Een goede VSO regelt de voorwaarden, zoals de opz... lees meer

Wie gingen je voor?

VraagHugo is echt een 'game changer'. Ik heb meteen het abonnement genomen.
Arnoud Haverlag
Co-founder van startup studio Backspace
Ook voor startende ondernemers een uitkomst. Met een paar klikken heb je een kant-en-klaar juridisch document. Snel, eenvoudig en voor een zeer acceptabel bedrag.
Lennard Hoogenraad
Founder VD8 ventures
VraagHugo: verrassend eenvoudig, voordelig en to-the-point. Ik had niet verwacht dat kwalitatief juridisch advies zo toegankelijk kon zijn.
Patrick Roozeman
Algemeen Directeur MultiTankCard

Klaar om je vast­stellings­overeenkomst te maken?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.