Wat moet ik doen om mijn bedrijf AVG klaar te maken?

In een aantal simpele stappen krijg je inzicht in welke documenten en procedures voor jouw specifieke situatie nodig zijn.

Wat is AVG?

Vanaf 25 mei 2018 geldt in de hele Europese Unie de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, in het Engels de General Data Protection Regulation: GDPR). De AVG bevat regels op het gebied van privacybescherming. Alle bedrijven en andere organisaties binnen de Europese Economische Ruimte (EER) moeten zich aan deze regels houden. Ook organisaties die niet zelf in de EER zijn gevestigd moeten zich aan de AVG houden, wanneer zij diensten of producten aanbieden aan klanten die zich in de EER bevinden.

Voor wie is dit advies?

Dit advies is gemaakt voor alle ondernemers die persoonsgegevens verwerken. Dit is al het geval waneer je bijvoorbeeld een CRM-systeem hebt, waarin de contactgegevens van potentiële klanten staan opgeslagen. De term ‘verwerken’ is een breed begrip. Het omvat eigenlijk alles wat er met gegevens kan gebeuren, denk hierbij aan: opslaan, inzien, doorgeven, versleutelen, kopiëren, verplaatsen, ordenen, wijzigen, gebruiken, verspreiden, enzovoorts.

Begeleiding en advies

Om je te helpen bij het beantwoorden van de vragen, hebben we uitgebreide toelichting en voorbeelden opgenomen. Het is belangrijk dat je de toelichting en de voorbeelden goed doorleest. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even met ons contact opnemen via de chatfunctie aan de rechterkant van je scherm.

Resultaat

Nadat je de vragen hebt beantwoord, krijg je te zien wat jij moet regelen om te voldoen aan de voorwaarden van de AVG. Wanneer er binnen jouw bedrijf or organisatie iets verandert, kun je dit advies altijd opnieuw maken, zodat je weet wat je in de nieuwe situatie moet doen.